Canavar Taşı (Spiral) İş Güvenliği Talimatı
Özellikle döküm fabrikalarında elde edilen kaba döküm malzemesinin istenen orijinal ölçüsüne getirilmesi için çok hassas bir şekilde işlenmesi gereklidir. Eskiden, yani bundan 50 yıl önce bu işleme işi manuel olarak torna, freze, matkap, vargel, planya, taşlama … gibi birçok cins ve sayıda ayrı ayrı makine ve tezgahlarda birçok tezgâh operatörü tarafından yapılır idi. Ancak teknolojinin gelişmesi sonucu Bilgisayarlı Sayısal Kontrollü Makinaları (CNC) (Computer Numeric Control) imal edilmeye başlanınca bu makinalara geçilmiştir. Haliyle bu makinalar birden çok eski tezgâhın yaptığı işlemleri tek başına ve otomatik olarak ve de hızlı bir şekilde yapmaktadır
Metallerin birbirine elektrik enerjisi arkı oluşturarak kaynak edilmesini sağlayan “Elektrik Kaynak Makinaları” ile bu işlem sırasında kullanılması gereken kaynak elektrodlarının imalidir. İki veya daha fazla malzemeyi, ısı, basınç veya her ikisini birden uygulayarak aynı veya farklı özelliklerdeki metalleri ilave bir metal kullanarak veya kullanmaksızın yapılan sökülemez birleştirme veya dolgu işlemlerine kaynak denir. Elektrik kaynak makinası kullanımı sırasında, penseye takılı olan kaynak elektrotu ile kaynak yapılacak metal parça arasında ark oluşturularak elektrot eritilir ve kaynak dikişi boyunca iki metal parça ayrılmaz bir biçimde birleştirilir.
Forklift İş Güvenliği Talimatı
Hidrolik Boru Bükme Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Hüdrolik Boru Ucu Çapak Temizleme Tezgahı
Hidrolik Boru Ucu Şekillendirme Tezgahı
Hidrolik Hortum Kesme Tezgahı
Hidrolik Hortum Pres Tezgahı
Hidrolik Hortum Rakoru Takma Tezgah
Hidrolik Hortum Soyma Tezgahı
1-1) Malzemenin kaldırılması, taşınması, istiflenmesi ve depolanmasında, genellikle mekanik araçlar kullanılacaktır.
1-2) El ile malzeme kaldırılmasında, basılan zeminin temiz, kaymaz ve engelsiz olduğundan emin olunduktan sonra ŞEKİL:48 ve 49’ daki’ gibi dizler bükülerek yere eğilecek, kaldırılacak yüke vücut iyice yaklaştırılacak, sırt düz tutularak, bacak ve kol kasları kullanılarak yük kaldırılacaktır. Yük indirilmesinde ise bu işlem tersine yapılacaktır.
Kaynak ve kesme işlerinde gerek bu işi yapanlar ve gerekse çevredekiler için bazı iş güvenliği tedbirlerinin alınması gereklidir. Ayrıca bu işler ısı,ateş ve kıvılcım çıkarttıkları için o sıarada veya satler sonrasında büyük bir yangın riski doğurur.
Kaynak Ağzı Açma Tezgahı
Kaynak ve Kesme İşlerinde İş Güvenliği Talimatı
Makina, Tezgah ve İş Ekipmanları Genel İş Güvenliği Talimatı
Matkap, Freze ve Norwerk Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Metal Boru Kesme Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Metal Şerit Testere Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Saç Bükme Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Talimat Zimmet Belgesi
Torna Tezgahı İş Güvenliği Talimatı
Zımpara Taşı Tezgahı İş Güvenliği Talimatı